top of page
  • Foto van schrijverTheatergroep Impla

Volop Talent bij Theatergroep Impla!

Bijgewerkt op: 12 jan.

Theatergroep Impla is al meer dan 30 jaar een begrip in Empel. Ook trekt Impla ieder jaar veel publiek van buiten het dorp. Door de jaren heen heeft Impla vele kluchten, blijspelen en kindertoneelstukken gespeeld. Impla, van origine een club voor toneeluitvoeringen voor de jeugd, is langzaam overgegaan naar volwassen toneelproducties.


Momenteel wordt er druk gerepeteerd voor de productie van april 2024. Deze productie zal anders worden dan andere jaren. Dit jaar is er namelijk een primeur. Het stuk dat op de planken zal worden gezet is geschreven door één van de leden van Impla zelf. Het wordt dus geen kant en klaar toneelstuk dat al vele malen gespeeld is door andere verenigingen. Het is een nieuw eigentijds verhaal met onderwerpen die nu aan de orde van de dag zijn. Wilbert van Zelst, in het dagelijks leven Systeemontwikkelaar, heeft speciaal voor Impla het blijspel ‘Vuile was in dierentuin Kalmgaard’ geschreven.

Wilbert is al een aantal jaren lid van Impla en een zeer goed toneelspeler. Hij liep al langer met het idee rond om voor Impla een script te schrijven. Hij geeft zelf aan nog veel verhalen in zijn hoofd te hebben. Stiekem heeft hij de ambitie deze ooit nog eens op te gaan schrijven en zo een kinderboek uit te brengen.

Het is niet de eerste keer dat Wilbert scripts heeft geschreven. Hij is namelijk al jaren verantwoordelijk voor de kerstmusicals op basisschool ‘t Sparrenbos in Rosmalen. ‘Vuile was in dierentuin Kalmgaard’ is het eerste script dat hij geschreven heeft voor een volwassen publiek. De nieuwe productie van Theatergroep Impla zal op 12, 13, 18 en 19 april 2024 te zien zijn in SCC D’n As in Empel.


Bron: De Stempel nr. 8 2023

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page